breda@run2day.nl
Zoeken
Sluit dit zoekvak.

APK voor schoenen

APK voor je schoenen

Voorkom blessures

Hardloopschoenen dien je tijdig te vervangen. De vraag is vaak; wat is tijdig? Vaak zien hardloopschoenen er van de buitenkant nog goed omdat je er vaak alleen mee hardloopt. Maar schijn bedriegt. Lees hieronder waar je op moet letten en wat de levensduur van hardloopschoenen zijn.

Levensduur van schoenen

De meeste hardloopschoenen gaan gemiddeld tussen de 600 en 1.000 kilometer mee. Wanneer je gemiddeld 20 kilometer per week loopt bereik je deze afstand al binnen een jaar. Na deze afstand vermindert de demping van je schoen of verdwijnt deze zelfs helemaal. Ook al laat je je hardloopschoenen in de kast staan zonder erop te lopen, is na zo’n drie jaar is de demping uit je schoenen verdwenen doordat het geblazen rubber in de zool na verloop van tijd uithardt. Je kunt dit vergelijken met een spekje dat je buiten de snoeptrommel bewaart, dat droogt uit en wordt keihard. Het resultaat: meer belasting op je gewrichten en een grotere kans op blessures.

Verborgen slijtage

Het is lang niet altijd zichtbaar wanneer je schoenen versleten zijn. De zool of het bovenstuk van een schoen slijt namelijk minder snel dan de dempende elementen. Vaak merk je pas hoe versleten je oude schoenen zijn wanneer je een nieuw paar hardloopschoenen aantrekt. Niet alleen de demping in hardloopschoenen is van cruciaal belang, maar met name de stabiliteit van de schoen.

Periodieke schoen keuring

Bij Run2Day vinden we het daarom heel gewoon dat je bij ons langs komt om je schoen te laten checken door één van onze experts. We hebben er zelfs een naam voor: de PSK (Periodieke Schoen Keuring). Vergelijk het met de APK voor je auto, alleen is deze service helemaal gratis. Wat houdt de PSK in? We kijken allereerst wat voor effect jouw loopstijl op de slijtage van de schoen heeft. Een neutrale loper die veel op zandpaden rent, doet relatief lang met zijn schoenen. Een overpronerende loper die veel op asfalt rent, verslijt ze juist relatief snel. Zijn je schoenen nog goed? Dan kun je er zeker van zijn dat je ze je nog even kunt gebruiken. Meestal na een persoonlijke hardloopanalyse en een indicatie van het aantal kilometers dat je schoenen nog mee kunnen.

Vraag je je af of je hardloopschoenen nog ‘good to’ go zijn? Kom langs in een van onze winkels voor een PSK. Je hoeft geen afspraak te maken. Onze experts staan altijd voor je klaar!

Loop analyse

Schoenen aangepast op jouw loopstijl

Hardloopschoenen zijn er in alle soorten, maten en kwaliteitsniveaus. Er zijn ongeveer 150 verschillende type schoenen die gekenmerkt kunnen worden als goede hardloopschoenen. Deze schoenen zijn alleen lang niet voor iedereen geschikt. Een goede hardloopschoen wil niet zeggen dat het ook een goede schoen voor jou is!

DIGITALE VIDEOANALYSE​

Bij Run2Day maken we gebruik van een digitaal videoanalysesysteem. We maken een opname van je voeten en loopstijl en bekijken deze beelden vertraagd terug. We kunnen zelfs de hoeken berekenen voor de afwijking van je voeten. Onze medewerkers, allemaal experts op het gebied van hardlopen én in het analyseren van voeten, voeren deze analyse bij je uit. Voor de eerste analyse krijg je een neutrale schoen. Zo kunnen onze experts zien of je voet bijvoorbeeld naar binnen doorzakt (overproneert) en in welke mate dit gebeurt. Op basis van deze analyse en enkele aanvullende analyses bepalen onze medewerkers welke schoenen qua stabiliteit, demping en pasvorm het beste bij jou passen. Uiteraard spelen je hardloopdoelstellingen, de ondergrond waarop je loopt en je lichaamsbouw ook een belangrijke rol. Meestal blijven er twee tot drie verschillende typen schoenen van verschillende merken over die het meest geschikt voor je zijn. Dan is de keuze aan jou: welke schoenen zitten het lekkerst en eventueel speelt het leuke kleurtje ook een rol. Wil je meer weten over de pronatietypen?

LAAT JE NIET VERLEIDEN DOOR KLEUR​

Wanneer je niet doorzakt (overproneert) wil dat niet zeggen dat alle neutrale schoenen geschikt zijn. Binnen de categorie neutrale schoenen is ontzettend veel verschil in stabiliteit. Het kan heel goed zijn dat jij een hele stabiele neutrale schoen nodig hebt, terwijl je trainingsmaatje een minder stabiele schoen nodig heeft. Laat je dus niet verleiden door de kleur van een schoen en koop hardloopschoenen altijd na een loopanalyse. Voor kwaliteitsschoenen betaal je ongeveer dezelfde prijs. Je hoeft geen afspraak te maken voor een loopanalyse. Wij staan altijd voor je klaar.

Statische analyse

De perfecte zolen voor je schoenen

De Run2Day schoenadvies-methode bestaat uit een aantal elementen, namelijk: de schoenen APK check, statische analyse, dynamische analyse, bepalen van demping en een gratis looptechniek training met Move Better Run Better. Met het doorlopen van deze stappen krijg je als hardloper een nog beter en completer advies.

Wat doen de Footbalance zolen?

De FootBalance zolen ondersteunen de voeten dynamisch en laten het lichaam het werk doen, juist daarom past deze methode perfect bij de Run2Day filosofie. Dynamische ondersteuning houdt in dat de zolen de natuurlijke voetfunctie activeren, zonder de natuurlijke beweging van de voet te beperken. De zolen helpen op die manier de gewrichten in benen en rug in de juiste positie te brengen. Je voeten zijn de schokdempers van je lichaam: zodra deze in de juiste positie staan, komt de hele uitlijning van je lichaam, je zogenaamde kinetische keten, beter tot zijn recht. Een betere positie zorgt er voor dat je makkelijker loopt, minder kans op blessures hebt en dat bestaande ongemakken beter te behandelen zijn.

Wetenschappelijk bewijs

De FootBalance methode is vooral bij lopers met veel beweging in de enkel (overpronatie) wetenschappelijk met veel succes bewezen. Hierbij hebben de zolen een uitstekende corrigerende werking. Maar ook neutrale lopers en supineerders kunnen profiteren van het comfort van een op maat gemaakte hardloopschoen.

Wil jij ervaren wat een FootBalance inlegzool voor jouw hardloopcomfort kan betekenen? Kom naar onze winkel en onderga samen met onze experts een statische analyse. De statische analyse zorgt ervoor dat jij zo prettig én blessurevrij mogelijk kunt gaan hardlopen.

Voordelen Footbalance zolen

Gezondheid
Betere prestaties

Bedankt voor je inschrijving

Vanaf nu mis je niets meer van Run2Day!